Paluszki z mięsa mielonego i marchewki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • marchewka

    kilka sztuk
  • jajko

    2 sztuki
  • mała cebulka

    1 sztuka
  • przyprawy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone połączyć z cebulką (pokrojoną w drobną kosteczkę), oraz jajkami. Solimy, dodajemy pieprzu ziołowego i czarnego mielonego, oraz swoich ulubionych przypraw -według gustu. Marchewkę obrać, utrzeć na tarce, dodać do mięsa.
Z tak przygotowanej masy mięsnej uformować podłużne paluszki, upiec na grillu. Podawać z pieczywem, lub ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 25.06.2012 22:13
smaczne
jogobella231 07.03.2011 16:10
fajne
pigila 26.12.2010 15:15
ciekawe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat