Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 10 dag
ziemniaki 4 szt.
marchew 1 szt
mąka ziemniaczana 5 łyżek
jajko 1 szt
masło 2 łyżki
cukier brązowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z marchewką

Wykonanie:
Ziemniaki obrać i ugotować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaki połączyć z twarogiem i marchewką, wbić jajko, dodać obie mąki , sól do smaku. Na stolnicy posypanej mąką formować wałeczki, kroić paluszki. Wrzucać do gotującej wody, gotować do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową. Polać klarowanym masełkiem i posypać cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.06.2016 22:23
Smaczne danie
IKrakowianka 23.06.2016 22:42
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak