Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z kurczaka w parmezanowej panierce

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

filety z kurczaka 2
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia

Panierka

Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
parmezan starty 4 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
jajko 2
mąka pszenna 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z kurczaka w parmezanowej panierce

Kroki postępowania

1
Panierka: Bułkę tarta wymieszać z parmezanem i suszoną bazylią.
Krok 1 - Paluszki z kurczaka w parmezanowej panierce foto
2
Kurczaka umyć, osuszyć i pozbawić błonek. Pokroić w cienkie paseczki. Mięso oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Krok 2 - Paluszki z kurczaka w parmezanowej panierce foto
3
Mięso panierować najpierw w mące, jajku i w parmezanowej panierce. Aby uzyskać grubszą "skorupkę" można jeszcze raz opanierować w jajku i panierce.
Krok 3 - Paluszki z kurczaka w parmezanowej panierce foto
4
Paluszki z kurczaka smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Podawać z ulubionymi sosami.
Krok 4 - Paluszki z kurczaka w parmezanowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 16.02.2017 12:42
Super przepis:)
paula191919 11.07.2015 15:15
Uwielbiam takie paluszeczki
Konczi 12.06.2015 16:53
oj prezentują się cudnie i pewnie tak smakowały
justynkag 12.06.2015 12:14
Z pewnością wyśmienite.
bertpvd 12.06.2015 11:27
ale to musi być pyszne :)
wwwiolka 12.06.2015 11:25
Bardzo fajny przepis.
Mniam 12.06.2015 11:15
Bardzo smaczne kawałki kurczaka.
Malinka 12.06.2015 11:00
No to coś idealnie dla mnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak