Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z kaszy kukurydzianej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 20 dag
masło 1 łyżka
jajko 1
sól do smaku
mleko 1 szklanka
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z kaszy kukurydzianej

kaszę posiekać z masłem, wbić jajko, dodać ciepłe mleko,tarty ser,posolić , zagnieść ciasto żeby było elastyczne , dodać troszkę bułki tartej . formować paluszki . Ułożyć na wysmarowanej blasze . Piec w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor w temp 180 c 10 min. Podawać jako przekąskę do piwa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 15.09.2012 12:56
musze wyprobowac
Dorian 14.09.2012 21:01
super pomysl
romanrafal
romanrafal 04.09.2012 17:10
smaczne
AURELKA 12.08.2012 20:02
ciekawe jak smakuja
Aleksandraa 26.07.2012 19:53
wspaniale !!! :)
monika1968 01.06.2012 22:18
Takiego czegoś jeszcze nie próbowałam
Rafał10 30.05.2012 11:17
UWIELBIAM !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak