Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z indyka w ziołowo-serowej panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 400 g
jajko
sól
pieprz
szczypiorek posiekany łyżka
ser mimolette duża garść
olej do smażenia
bułka pełnoziarnista 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z indyka w ziołowo-serowej panierce

Indyka kroimy na cienkie paseczki. Doprawiamy solą i pieprzem. W misce rozbełtujemy jajko. W oddzielnej misce przygotowujemy panierkę- łączymy ze sobą drobno posiekane zioła, pokrojoną w bardzo drobną kostkę bułkę oraz straty żółty ser (można też wszystkie składniki panierki krótko zmiksować w blenderze). Indyka maczamy w jajku, następnie w panierce. Smażymy z każdej strony do momentu uzyskania chrupiącej skórki. Podajemy ze świeżymi ziołami i ulubionym sosem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 24.09.2013 11:11
Bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak