Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z fileta z ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 g
tymianek 2 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczkai
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z fileta z ziołami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i pokroić w paski ,osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 1 - Paluszki z fileta   z ziołami foto
2
Posypać przygotowanymi ziołami, pieprzem , polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym. Przykryć filią i odłożyć do lodówki na 2 -3 godzin aby się zamarynowało.
Krok 2 - Paluszki z fileta   z ziołami foto
3
Wyjąć i gotować w garnku na parze około 15 minut . Podawać jako dodatek do obiadu z ziemniakami lub kaszą.
Krok 3 - Paluszki z fileta   z ziołami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 16.02.2016 09:53
Fajne, inne.
Futka 16.02.2016 09:24
Pomysłowe i smakowite paluszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak