Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z czekoladą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 0,5 op.
cukier 0,25 szklanki
masło 1/3 kostki
jajko 1 szt.
polewa czekoladowa 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z czekoladą

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Następnie dodać drobno pokrojone masło i jajko. Wszystko dobrze wymieszać, ugneść i zostawić do wyrośnięcia(ok.godziny). Następnie z ciasta ufornować paluszki grubości ołówka i długości od 5 do 7 cm. Piec na blszce ok. 15 min. w temperaturze 200 stopni. Końce upieczonych paluszków zanurzyć w przygotowanej wcześniej polewie. Odłożyć do wyschnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 08.02.2011 19:34
ciekawy przepisik
buksiak12 08.09.2010 16:46
smakowitość
buksiak12 08.09.2010 16:46
smakowitość
Dorota71 08.09.2010 16:23
doskonały przepis
Dorota71 08.09.2010 16:23
doskonały przepis
Emilia22 08.09.2010 15:52
bardzo fajny przepis
Emilia22 08.09.2010 15:52
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak