Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki z boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
plastry chudego boczku 20
ciasto francuskie 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki z boczku

CIASTO FRANCUSKIE ROZMROZIĆ I NA ODROBINIE MĄKI ROZWAŁKOWAĆ DO GRUBOŚCI 2 MM.NASTĘPNIE POKROIĆ NA PASKI O SZEROKOŚCI 1,5 cm I DŁUGOŚCI 12,5 CM.PLASTRY BOCZKU JAK SPIRALĘ OWINĄĆ WOKÓŁ CIASTA.

TALERZ OBŁOŻYĆ PAPIEROWĄ SERWETĄ I UŁOŻYĆ NA NIM POŁOWĘ PALUSZKÓW.MIKROFALOWAĆ PRZEZ 2,5 (3)MIN W MOCY 600 (500)W.
IDENTYCZNIE POSTĄPIĆ Z RESZTĄ PALUSZKÓW.
MOJA RADA:PASKI CIASTA DAJĄ SIĘ ŁATWIWJ OWINĄĆ PO UPRZEDNIM WŁOŻENIU NA 10 MIN DO ZAMRAŻARKI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak