Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki serowe z sosem czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 200 gram
mąka pszenna 200 gram
sól 1 szczypta
margaryna 200 gram
czosnek 2 ząbki
majonez 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki serowe z sosem czosnkowym

Kroki postępowania

1
1. Ser zetrzeć na grubych oczkach
2. Zagnieść z mąką,margaryną i solą
3. Uformować paluszki
Krok 1 - Paluszki serowe z sosem czosnkowym foto
2
Piec 10 min w 200*C
Krok 2 - Paluszki serowe z sosem czosnkowym foto
3
Sos:

1. Czosnek zetrzeć dodać majonez,śmietanę i sól.
2. Dolewać mleka aż konsystencja sosu będzie odpowiednia.
3. Można dodać bazylię lub inne zioła.

Smacznego !
Krok 3 - Paluszki serowe z sosem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 30.09.2012 14:30
fajna przekąska :)
jasiek 30.09.2012 13:41
dobre do przegryzania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak