Paluszki serowe do piwa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło lub margaryna

    7 dag
  • płatki owsiane

    2 szklanki
  • drobno starty ostry ser

    1 1/2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    - -
  • estragon

    2 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło stopić i przestudzić. Pozostałe składniki połączyć w misce i wyrobić z jajkiem i masłem na gładkie ciasto. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem. Z ciasta formować paluszki i układać na blasze lub ją wylepić całym ciastem. Piec 30 min. W temperaturze 190°C. Po upieczeniu placek pokroić na paluszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 27.10.2011 22:03
dobre
agnieszka214 06.09.2011 16:55
mniam
jolita 06.08.2011 09:17
mniam
agogo2 05.07.2011 23:02
super
Jaheira11 03.06.2011 23:50
szkoda, że nie ma zdjęcia
artur7 19.05.2011 06:51
ciekawe połączenie
berys18 11.04.2011 08:46
intrygujacy przepis
berys18 11.04.2011 08:46
intrygujacy przepis
Ewelina38 20.03.2011 20:24
ciekawy przepis, aż pozwoliłam go sobie dodać do swojej książki :) i zapewne wkrótce wypróbuję ....
fasola 05.01.2011 19:00
Koniecznie musze wyprobowac przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat