Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
jaja 3 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki serowe

Ser żółty pokroić w paluszki takie o grubości około 1,5cm.
Jajko rozbełtać dokładnie z pieprzem i kucharkiem.
Bułkę tartą wysypać na talerzyk.
Olej rozgrzać na patelni i zmniejszyć ogień na średni.
Paluszki namoczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej i znów w jajku i w bułce. Położyć na patelnię i smażyć około 2 min z jednej strony, później 2 min z drugiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna23 31.01.2013 14:39
pyszne
Joanna23 31.01.2013 14:39
pyszne
Betka 16.10.2012 16:01
mmmm pyszności;) bardzo mi się podoba to danie;D
jozefinach 12.10.2012 21:26
Pyszności.
adelajda 09.10.2012 17:12
taki serek to ja lubię !
caralajna 09.10.2012 12:33
o. jak tu smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak