Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybno - ryżowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety mintaja 3 sztuki
ryż ugotowany 3 łyżki
jajko 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
przyprawa jarzynowa 1-2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybno - ryżowe

Kroki postępowania

1
Ryż i surową rybę zmielić w maszynce. Jeśli ryba była rozmrażana, to dobrze ją odsączyć z wody.
Krok 1 - Paluszki rybno - ryżowe foto
2
Dodać jajko, 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i 2 łyżki bułki tartej (reszta bułki do panierki).
Krok 2 - Paluszki rybno - ryżowe foto
3
Wymieszać i doprawić do smaku jarzynką.
Krok 3 - Paluszki rybno - ryżowe foto
4
Z masy rybnej formować paluszki i obtaczać w bułce tartej.
Krok 4 - Paluszki rybno - ryżowe foto
5
Wkładać na głęboki gorący olej i smażyć jak frytki na złoty kolor.
Krok 5 - Paluszki rybno - ryżowe foto
6
Po wyjęciu odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać do obiadu lub jako przekąskę na gorąco lub zimno.
Krok 6 - Paluszki rybno - ryżowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.01.2014 22:55
wowo super pomysł
Mysiunia 21.04.2013 10:40
ciekawy przepis i apetyczny pomysł na rybkę :)
mysza75 08.04.2013 11:24
Świetny pomysł
Konczi 08.04.2013 08:46
bardzo smacznie wyglądają :)
Magda24 07.04.2013 19:07
smaczne muszą być
eMMe 07.04.2013 18:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak