Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybne z filetów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 4 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
tymianek do smaku
bazylia do smaku
czosnek do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybne z filetów

Filety odmrażamy.
W miseczce mieszamy zioła: tymianek, bazylie, czosnek, imbir, sól.
Nacieramy mieszanką ziołową filety.
Filety przecinamy na pół (żeby wyszły paluszki rybne)- obtaczamy w mące następnie w jajku rozmąconym i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 12.12.2012 21:57
super
kasiaw 12.12.2012 20:50
super, pysznie wyglądają
gosia561 12.12.2012 20:39
zdrowe paluszki
Magda24 12.12.2012 20:38
smakowite
babajaga1969 12.12.2012 20:28
dobre
gosia56 12.12.2012 20:01
napewno pyszne
Marta1986 12.12.2012 19:55
pycha
Miki 12.12.2012 19:36
fajne
jolanta19 12.12.2012 19:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak