Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybne w warzywach

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki rybne 1 paczka
ziemniaki małe 400 g
marchewka 3-4 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pietruszka 1 pęczek
strączki groszku 150 g
masło 3 łyżki
białe wino 200 ml
śmietana 200 ml
mąka 2 łyżki
bulion 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybne w warzywach

Ziemniaki ugotować, następnie pokroić na kawałki i przysmażyć na oliwie. Marchewki pokroić w półplasterki,dymki na kawałki, groszki na połówki, włożyć do garnka z osoloną wodą i gotować 3-5 minut. Wyciągnąć i odcedzić. Natkę drobno posiekać, dodać do masła i mąki, zagnieść i włożyć do lodówki. Rybę podsmażyć na patelni z obu stron, ściągnąć, przeciąć na połówki i odstawić. Do oleju z paluszków dodać wino,śmietanę i bulion, zagotować, dodać masło zagniecione z pietruszką i mąką, pogotować kilka minut. Dodać warzywa i rybę, lekko wymieszać. Chwilę podgrzać i podawać. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 05.03.2012 18:41
pycha
babcia
babcia 05.03.2012 12:00
świetnie wygląda
babcia
babcia 05.03.2012 12:00
świetnie wygląda
gosia47-47 26.02.2012 12:14
mniam
Margo1 22.01.2012 11:52
apetyczne
Margo1 22.01.2012 11:52
apetyczne
bami 26.10.2011 23:03
Bardzo interesujące :)
ankaryba 09.09.2011 15:21
smaczne;)
adam1f 29.07.2011 23:11
niezłe
pioge7 19.07.2011 08:07
pycha
Agnik 17.07.2011 16:28
jak dla mnie nowość
aginaa 07.07.2011 10:42
fajne
jolita 07.07.2011 10:18
mniam mniam
ewuniasta 07.07.2011 09:21
wyglada smakowicie
novita26 07.07.2011 07:52
palce lizać
iwa643 07.07.2011 07:51
wypróbuję
mehia 06.07.2011 20:43
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak