Paluszki rybne w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki rybne

    1 paczka
  • ziemniaki małe

    400 g
  • marchewka

    3-4 szt
  • cebula dymka

    1 pęczek
  • pietruszka

    1 pęczek
  • strączki groszku

    150 g
  • masło

    3 łyżki
  • białe wino

    200 ml
  • śmietana

    200 ml
  • mąka

    2 łyżki
  • bulion

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, następnie pokroić na kawałki i przysmażyć na oliwie. Marchewki pokroić w półplasterki,dymki na kawałki, groszki na połówki, włożyć do garnka z osoloną wodą i gotować 3-5 minut. Wyciągnąć i odcedzić. Natkę drobno posiekać, dodać do masła i mąki, zagnieść i włożyć do lodówki. Rybę podsmażyć na patelni z obu stron, ściągnąć, przeciąć na połówki i odstawić. Do oleju z paluszków dodać wino,śmietanę i bulion, zagotować, dodać masło zagniecione z pietruszką i mąką, pogotować kilka minut. Dodać warzywa i rybę, lekko wymieszać. Chwilę podgrzać i podawać. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 05.03.2012 18:41
pycha
babcia 05.03.2012 12:00
świetnie wygląda
babcia 05.03.2012 12:00
świetnie wygląda
gosia47-47 26.02.2012 12:14
mniam
Margo1 22.01.2012 11:52
apetyczne
Margo1 22.01.2012 11:52
apetyczne
bami 26.10.2011 23:03
Bardzo interesujące :)
ankaryba 09.09.2011 15:21
smaczne;)
adam1f 29.07.2011 23:11
niezłe
pioge7 19.07.2011 08:07
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat