Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybne w panierce z kaszy kuskus

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Powiem Wam, że danie wyszło dość ciekawie. Kasza kuskus w roli panierki bardzo dobrze smakuje. 

Składniki:

Panierka:

bulion warzywny 0.5 filiżanki
kuskus 0.5 filiżanki
natka pietruszki 1 łyżka
masło 82% 10 gramów
skórka z cytryny 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
mąka 100 gramów
jajko 1 sztuka

Reszta:

filety rybne 300 gramów

Porada

Podajemy z surówką lub ulubioną sałatką w towarzystwie frytek lub ziemniaków. Pamiętajmy o tym, aby za bardzo nie przypalić panierki ponieważ staje się twarda :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybne w panierce z kaszy kuskus

Kuskus przełożyć do miski zalać gorącym bulionem przykryć i odczekać 10 minut. Dodać masło i wymieszać widelcem. Następnie doprawiamy natką skórką i sokiem z cytryny dodajemy sól oraz pieprz wymieszać.

Rybę kroimy na mniejsze kawałki obtaczamy w mące następnie w jajku, a na końcu w mieszance z kuskusu. Rozgrzewamy olej i na średnim ogniu smażymy paluszki na lekko złoty kolor.

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak