Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
cytryna 0,5 szt
olej do smażenia
sól
pieprz
filety rybne 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybne

Kroki postępowania

1
Filety rybne mrożone (np. mintaj, panga lub inne) rozmrozić, a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 1 - Paluszki rybne foto
2
Filety pociąć w paski, posypać obficie przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na ok. 1h.
Krok 2 - Paluszki rybne foto
3
Jajko roztrzepać z solą i pieprzem.
Krok 3 - Paluszki rybne foto
4
Filety wyjąć z lodówki i panierować najpierw w mące, później w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej.
Krok 4 - Paluszki rybne foto
5
Filety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Gotowe podawać z frytkami i ulubioną surówką.
Smacznego!
Krok 5 - Paluszki rybne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 15.12.2013 19:31
super wygladaja
gusia1000 26.11.2013 17:05
Dobre bez 2 zdań.
ppaulina 22.07.2013 20:28
bardzo dobre
David 20.04.2013 20:52
proste, szybkie i jakie smaczne
Joanna23 07.04.2013 10:41
najlepsze jak można samemu zrobić
JOANNA16 07.04.2013 09:47
bardzo dobre
agajolaw 28.03.2013 15:07
Własnej roboty najlepsze :)
Ziabela 28.03.2013 12:56
i po co kupować jak można samemu zorbić
kasiaw 17.02.2013 16:47
moje dzieci je uwielbiają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak