Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki rybne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 2 szt
mąka
natka pietruszki
skóra z cytryny
Sól czosnkowa jodowana Prymat
sól
pieprz
śmietana 200 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki rybne

1. Filety rybne pokroić w paski.
2. Przygotować trzy talerze. Na pierwszym rozmieszać: natkę pietruszki, tartą bułkę, parmezan, sól czosnkową, słodką paprykę, skórkę z cytryny, tymianek, pieprz i sól. Na drugim: jajko ze śmietaną. Na trzecim mąkę.
Panierować rybę najpierw w mące, następnie w jajku a na końcu w bułce tartej z przyprawami.
3. Smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.08.2011 17:27
pychota
Margo1 26.08.2011 17:27
pychota
agnieszka214 06.07.2011 05:13
mniam
izka2086 03.07.2011 18:57
mniam!
Karolina69 28.06.2011 12:25
uwielbiam paluszki
aginaa 09.06.2011 19:33
lubie takie paluszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak