Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki krabowe z chlebkiem pomidorowo-czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

paluszki krabowe 250 gram
czosnek 4 ząbki
masło 30 gram
wino 125 ml
bagietka 1 sztuka
pomidor 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki krabowe z chlebkiem pomidorowo-czosnkowym

1. Masło rozpuszczamy na patelni, na niewielkim ogniu. Dodajemy rozgnieciony nożem czosnek (2 ząbki) i delikatnie smażymy (nie dopuszczamy by stał się brązowy - będzie gorzki)
2. Dodajemy paluszki krabowe i chwilkę smażymy
3. Po kilku minutach zalewamy winem (125 ml to troszkę na wyrost) i pozwalamy mu się powoli zredukować
4. W między czasie bagietkę kroimy na kawałki wrzucamy do toster i opiekamy, aby na powierzchni zrobiła nam się twarda skorupka
5. W otrzymane kawałki wcieramy czosnek (przekrojony na pół) oraz pomidor - bagietka powinna zadziałać jak tarka.
6. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 24.02.2014 23:15
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak