Paluszki krabowe w cieście francuskim na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • paluszki krabowe

    8 sztuk
  • ser żółty

    100 gram, startego
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka, roztrzepane
  • czosnek

    1 ząbek, drobno posiekany
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paluszki krabowe rozmrażamy i obieramy z folii.
Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce. Na połowie ciasta w równych odstępach układamy paluszki krabowe. Solimy i pieprzymy do smaku. Posypujemy je startym serem i posiekanym czosnkiem. Przykrywamy drugą połową ciasta. Przestrzenie pomiędzy paluszkami delikatnie dociskamy palcem tak,żeby paluszki były dookoła oblepione ciastem. Kroimy na prostokąty (każdy oblepiony ciastem paluszek to jeden prostokąt)
Smarujemy jajkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 07.02.2014 19:29
takich jeszcze nie miałam okazji próbować
angelika14 29.08.2012 10:50
takich jeszcze nie jadłam
Rafał10 21.06.2012 10:46
ooo moje smaki ! Uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat