Paluszki drobiowe w orzechowej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • sól

  • orzechy włoskie

    4 łyżki
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • oliwa

  • przyprawa w płynie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paski . Następnie solimy . Rozbijamy jajko i mieszamy je widelcem dodajemy 1/2 łyżeczki przyprawy w płynie .Orzechy włoskie mielimy bardzo drobno w malakserze i mieszamy z tarta bułką . Paluszki obtaczamy w mące następnie w jaku a na koniec w bułce wymieszanej z zmielonymi orzechami . Smażymy na oliwie .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 19.05.2012 21:26
wow!!!
Joanna108 19.05.2012 21:26
wow!!!
agunesu 02.04.2012 10:58
no ciekawe te paluszki:)
iwa643 02.04.2012 07:03
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat