Paluszki do herbaty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    120 g
  • cukier puder

    60 g
  • mąka

    250 g
  • śmietana

    2 lyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • mak

    20 g
  • białko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę i masło posiekać nożem . Dodać cukier , cukier waniliowy , jajko , śmietanę i zagnieść ciasto . Ukształtować wałeczki grubości malego palca i pokroić na kawalki długości 10 cm. Paluszki ulozyć na blasze , posmarować białkiem , posypać makiem , piec 10 min w tem . 200 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 03.04.2011 00:18
cekawe
magical66 13.01.2011 10:00
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat