Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki czekoladowo - cynamonowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 100 ml
kuwertura pełnomleczna 200 g
miękkie masło 25 g
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
cukier puder 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki czekoladowo - cynamonowe

Śmietane zagotowac ,zdjąc z ognia.Kuwerturę pokroic na małe kawałki i z cynamonem i masłem dodac do śmietany rozpuścic stale mieszając.Rozmieszac na krem ,Napełnic masą szprycę z nasadką o dużym przekroju .Wyciskac paluszki długości 3 cm na folię aluminiową .Cukier puder wymieszac z połowa łyżeczki cynamonu i obtaczac w nim paluszki .Przechowywac w szczelnie zamkniętej puszce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 20.04.2013 08:19
fajny deser
Sylwia56
Sylwia56 13.01.2012 18:33
fajny przepis
barbara11561 29.05.2011 09:46
Pyszne:)
bami 21.05.2011 11:08
Interesujące :)
Marzena34 28.03.2011 13:00
warto wypróbować
Jolanta40 27.01.2011 16:06
świetne
SmacznaPyza 15.09.2010 20:02
sorki, ale coś mi się wiesza strona...
SmacznaPyza 15.09.2010 20:01
może być dobre
SmacznaPyza 15.09.2010 20:01
może być dobre
SmacznaPyza 15.09.2010 20:01
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak