Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki” Bacowe”

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane 25 dag
mąka 1 szklanka
jaja 2 szt.
sól do smaku
oscypek 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki” Bacowe”

Ugotowane ziemniaki zemleć z serem lub oscypkiem, wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, dodać jaja, i zagnieść ciasto, jeśli jest za rzadkie dodać więcej mąki z ciasta formować wałeczek, i ciąć kluseczki, zagotować w garnku wodę , posolić i wrzucać paluszki partiami, gotować do chwili wypłynięcia na powierzchnię , podawać ze zrumienioną bułką tartą z masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 04.02.2013 21:40
pycha kluchy :)
Aannkaa82 04.02.2013 20:28
Taka troche inna wersja kopytek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak