Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy ziemniaczano serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 250 g
serek śmietankoy - biały 100 g
Bazylia suszona Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy ziemniaczano serowe

Kroki postępowania

1
Ugotowane ziemniaki nalezy utłuc bądź rozgnieść widelcem, następnie dodajemy serek śmietankowy typu almette, suszoną bazylię oraz czosnek granulowany
Krok 1 - Paluchy ziemniaczano serowe foto
2
wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Krok 2 - Paluchy ziemniaczano serowe foto
3
Za pomocą szprycy do kremów formujemy na papierze do pieczenia paluchy,
Krok 3 - Paluchy ziemniaczano serowe foto
4
paluchy wstawiamy je do nagrzanego piekarnika do 200 stopnia na 17 minut. Podajemy z dowolnym sosem
Krok 4 - Paluchy ziemniaczano serowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 04.08.2013 13:11
fajniutkie:)
Alex_M 14.01.2013 12:40
chcialabym sprobowac!
InDaMiętekKitchen 13.01.2013 08:30
fajnie wyglądają i pewnie są pyszne, bo to dobre zestawienie :)
mufinka79 07.01.2013 18:46
super :)
Danost 07.01.2013 12:47
super pomysł
Kulinarna Ja 07.01.2013 12:34
pycha!
babajaga1969 07.01.2013 11:41
ładny mają kształt - smaczne
Magda24 07.01.2013 11:29
super, ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak