Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z serem i szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na pizzę 1 opak
ser żółty starty 6-8 łyżek
szynka 10 plastrów
parmezan starty 4 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z serem i szynką

Gotowe ciasto na pizzę kroimy na kwadraty, każdy kwadrat delikatnie rozwałkowujemy. Szynkę kroimy w kostkę, ser żółty i parmezan ścieramy.
Na każdy kwadrat na środek nakładamy trochę szynki, sera żółtego i parmezanu, składamy boki do środka i zakończenia ciasta pod spód . Układamy na papierze do pieczenia, Każdy paluch smarujemy roztopionym masłem i posypujemy serem żółtym i parmezanem.
Pieczemy na złoty kolor temperatura 180 stopni ok 15-20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.01.2016 21:48
smaczna przekąska
anka1988 29.01.2016 16:34
smaczna propozycja!
berys18 29.01.2016 11:22
smaczny pomysł
mirosława4 29.01.2016 10:54
apetyczna :)
jagoda5913 29.01.2016 00:33
super wygląda
kd045 28.01.2016 22:32
fajny przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak