Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z cukrem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 125 ml
woda 125 ml
mąka pszenna 200 g
margaryna 100 g
jaja 4 szt
sól szczypta
cukier brązowy 0,5 szklanki- moze byc zwykły biay

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z cukrem

Kroki postępowania

1
Mleko, woda, sól i masło zagotowac.
Krok 1 - Paluchy z cukrem foto
2
dodajemy mąke i energicznie mieszamy. Ciągle na włączonym gazie.
Krok 2 - Paluchy z cukrem foto
3
Mieszamy do momentu gdy ciasto bedzie odchodzic od scian garnka. Odstawiamy do przestudzenia.
Krok 3 - Paluchy z cukrem foto
4
Dodajemy stopniowo po jednym jajku i miksujemy, az do połączenia skladników.
Krok 4 - Paluchy z cukrem foto
5
Przekładamy ciasto do szprycy i wyciskamy na blaszkę wyłozoną papierem do pieczenia.
Krok 5 - Paluchy z cukrem foto
6
posypujemy cukrem. Pieczemy ok 10-15 min, 200*C. do zrumienienia.

Smacznego :)
Krok 6 - Paluchy z cukrem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 30.10.2015 19:11
uwielbiam
Renata9 29.10.2015 18:54
Pyszny deserek
Ilona_eS 29.10.2015 18:06
są pyszne :)
Bernadeta1 29.10.2015 17:54
smaczne słodkości
Justi2401 29.10.2015 17:20
Bardzo takie lubię :)
Ola1young 29.10.2015 14:51
ciekawy deser
aginaa 29.10.2015 14:17
musza byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak