Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z ciasta francuskiego na słodko

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
jajko 1 szt
sezam 3 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z ciasta francuskiego na słodko

Kroki postępowania

1
Sezam wymieszać z cukrem
Krok 1 - Paluchy z ciasta francuskiego na słodko foto
2
Płat ciasta francuskiego rozłożyć. Jajko roztrzepać. Pędzelkiem posmarować ciasto jajkiem
Krok 2 - Paluchy z ciasta francuskiego na słodko foto
3
Ciasto pokroić na paski szerokości około 1.5 centymetra. Obficie posypać sezamem z cukrem. Skręcić paski. Skręcone posmarować dodatkowo w wolnych miejscach jajkiem i posypać sezamem
Krok 3 - Paluchy z ciasta francuskiego na słodko foto
4
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 12 minut
Krok 4 - Paluchy z ciasta francuskiego na słodko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak