Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluchy z ciasta francuskiego do barszczu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
grzyby świeże 30 dek
ser żółty 10 dek
pieprz
sól
przyprawa do potraw Kucharek
papryka mielona
jajko 2 szt
tłuszcz do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: paluchy z ciasta francuskiego do barszczu

Grzyby jakie mamy pokroić i przesmażyć na tłuszczu, odparować i doprawić do smaku dość czujnie. Ser ścieramy na dużych oczkach tartki dodajemy do ostudzonych grzybów wraz z 1 jajkiem, mieszamy.Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 3cm paski . Na środku jednego paska nakładamy farsz. Brzegi smarujemy roztrzepanym jajkiem i przykrywamy drugim paskiem ciasta. Gotowe układamy na wysmarowanej formie do pieczenia i wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 15 min do zarumienienia. Idealne jako dodatek do barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.04.2013 19:28
bardzo smaczne
kuklik 04.04.2013 15:27
do barszczu i nie tylko
IwonaKa 05.12.2012 18:13
świetne do barszczyku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak