Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
kminek 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
jajko 1 szt

Porada

Szybka, łatwa i tania przekąska

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z ciasta francuskiego

Rozwinąć i rozłożyć ciasto francuskie. Jajko roztrzepać i posmarować nim płat ciasta. Ciasto pokroić na paski szerokości około 1,5 centymetra. Paski obficie posypać kminkiem zmieszanym z papryką. Skręcić paski w spiralę, rozłożyć na papierze do pieczenia zachowując odstęp. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 12 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 22.04.2016 08:22
szybka przekąska do kawy lub piwa bez cukru
Ada-Gaba 18.04.2016 19:07
pyszna przekąska
Madzai 18.04.2016 10:55
Super przekąska
Franciszek 18.04.2016 09:35
Dobry pomysł
Ania321 18.04.2016 08:56
coś pysznego do pochrupania :)
noninka77 17.04.2016 21:05
Bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak