Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z ciasta francuskiego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
parówki 5 szt
ser żółty 5 plasterków
ketchup pikantny 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z ciasta francuskiego

1. Ciasto francuskie rozłożyć na papierze, posmarować z wierzchu ketchupem. Ciasto pokroić na 5 równych części. Z wierzchu ciasta odkroić 1 cm płat (będzie potrzebny na zrobienie paznokcia).
2. Parówki zawinąć w ser żółty. Każdą z parówek następnie położyć na kawałku ciasta francuskiego i zawinąć. Z odciętego płata wykonać kwadraty i przykleić do każdego palucha. Paznokieć posmarować ketchupem.
3. Paluchy układać zlepieniem w dół na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 25 w temp 180 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 29.12.2015 13:08
szybkie i proste danie
agnieszka214 24.12.2015 19:30
Smakowita przekąska
ilka01 24.12.2015 12:51
super przepis :)
Motorek 23.12.2015 22:35
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak