Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z ciasta francuskiego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka parmeńska 10 plastrów
sól wędzona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie pokroić na 10 pasków. Na każdym pasku ułożyć szynkę (ja plastry szynki musiałam przekroić wzdłuż na pół). Ciasto z szynką skręcić i delikatnie oprószyć wędzoną solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 220 C i piec aż ciasto ładnie się zarumieni ok 15-20 minut. Zamiast szynki można też użyć chudego boczku. Paluchy podawać do zup, sałatek lub jako samodzielną przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 07.10.2013 08:46
Świetna przekąska
Klausia 03.10.2013 23:01
oo to może być dobre :D
ONY_za_kare 20.07.2013 22:35
smaczne, a proste
migotka28 20.07.2013 21:58
Smaczna_B to sól firmy Royal Brand ja dostałam do testowania ale mozna ją kupic w ich sklepie internetowym oraz w większych sklepach ale jakich dokładnie to nie wiem
Smaczna_B 20.07.2013 16:54
fajne,szybko się robi i są bardzo dobre,tylko gdzie można kupić taką sól?
Alex_M 20.07.2013 09:47
swietna szybka przekaska!
IwonaDD 20.07.2013 07:31
tylko usiąść wygodnie i sie nimi zajadac !
dziewczyna_z_kodeksem 19.07.2013 22:50
bardzo pomysłowe :)
Sroczka 19.07.2013 22:08
Na kolację i jako przekąska. Pycha.
Robert10 19.07.2013 22:04
wyglądają na pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak