Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
sól do smaku do smaku
mak do smaku
ser żółty do smaku
kminek do smaku
papryka do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z ciasta francuskiego

Arkusze ciasta francuskiego rozkładamy, tniemy w paseczki i smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Posypujemy dodatkami wg uznania i zwijamy paseczki w tzw. serpentynę. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy nasze "serpentynki" dociskając końce aby się nie rozwijały.
Wstawiamy do piekarnika na 10-13 min. do temperatury 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 30.12.2012 10:05
Lubię takie chrupiące przekąski :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak