Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy serowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 0,5 kostki
mąka 0,75 szklanki
śmietana 3 łyżki
żółtko jajek 1
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
ketchup pikantny 3 łyżki
ser żółty 100 g.
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat 1,5 łyżki
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy serowe

Kroki postępowania

1
Ciasto wyrobić, odstawić do schłodzenia.
Krok 1 - Paluchy serowe foto
2
Ciasto rozwałkować. Ketchup wymieszać z przyprawą do pizzy i oregano. Ketchupem posmarować ciasto.
Krok 2 - Paluchy serowe foto
3
Na warstwę ketchupu położyć starty żółty ser.
Krok 3 - Paluchy serowe foto
4
Ciasto złożyć na pół. Kroić paski, które następnie skręcić w spiralki.
Krok 4 - Paluchy serowe foto
5
Paluchy ułożyć na blasze i piec w 200 stopniach przez około 15 minut.
Krok 5 - Paluchy serowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.04.2015 13:43
prezentują się ciekawie i smacznie
Stenka 12.04.2015 11:27
efektownie wyglądają
irenka 12.04.2015 11:05
pyszna przekąska,fajny przepis
justynkag 12.04.2015 09:25
Super przekąska
misia53 11.04.2015 22:18
ciekawy pomysł
wwwiolka 11.04.2015 21:13
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak