Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy serowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółty ser ostry 10 dkg
biały ser 10 dkg
musztarda 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy serowe

Biały ser rozgnieść widelcem, żółty ser zetrzeć na grubej tarce. Do startych serów dodać łyżeczkę musztardy i całość zagnieść do uzyskania zwartej masy. Podzielić na cztery części i każdą uformować na kształt grubego palucha. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć przez około 4 - 5 minut co jakiś czas obracając. Paluch można również zrobić w tradycyjnej panierce z mąki, jajka i bułki tartej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.05.2013 21:16
ciekawy przepis
reniatka 06.05.2013 10:13
fajny pomysł
Monika58 30.04.2013 11:15
smaczne są na pewno
Magda24 29.04.2013 21:13
smaczne paluchy
Rafał3 29.04.2013 09:16
rewelacja polecam
IwonaDD 29.04.2013 09:15
apeyczne na maxa
Boska_Agatka 29.04.2013 09:13
wygląda rewelacyjnie wspaniały smak
babajaga1969 29.04.2013 08:56
też podoba mi się to połączenie serów - smaczne
Renata9 29.04.2013 08:20
fajne połaczenie ser biały z żółtym
Agnieszka-87-25 29.04.2013 07:50
super na obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak