Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluchy drożdżowe z bazylią i cheddarem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 1 szt
cheddar , ,
masło rozpuszczone , ,

Przepis i sposób przygotowania na: paluchy drożdżowe z bazylią i cheddarem

w dużej misce rozkruszam drożdże 40 gram,dodaję ciepłe mleko 1 szklanka, mąka 2 szklanki ,jajko 1 sztuka ,sól pół łyżeczki,całość wyrabiam na gładką masę .
odstawiam do wyrośnięcia na godzinę .
ser ścieram na średnich oczkach.
masło rozpuszczam .
ciasto przekładam na blat podsypany mąką ,rozwałkowuję na cienki placek ,smaruję roztopionym masłem posypuję bazylią i serem,kroję na paski o szer.2-3 cm.,dł. dowolna.
każdy z pasków zakręcam ,kładę na blaszkę .
piekę w 190 stopniach do momentu przyrumienienia się paluchów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 15.02.2014 15:54
bardzo fajne:)
wwwiolka 11.02.2014 13:03
Fajnie wyglądają.
2milutka 11.02.2014 11:11
ciekawy pomysł:)
iwi 11.02.2014 11:04
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak