Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Palmiery z dżemem wiśniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
masło 100 g
dżem wiśniowy 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Palmiery z dżemem wiśniowym

Na rozłożonym płacie ciasta francuskiego rozsmarowałam najpierw stopione letnie masło, potem dżem ( miałam domowy) i zwinęłam od brzegów do środka z obu stron. Wstawiłam rulon do lodówki, żeby stwardniał i lepiej się kroił.

Po tym czasie pokroiłam roladę na kawałki ok. 1, 5 cm grubości, poukładałam na natłuszczonych blachach i wstawiłam do piekarnika na 200 C na około 20 minut. Kto chce mieć równomiernie zrumienione, może w trakcie pieczenia przełożyć je na drugą stronę.
Podawać na ciepło albo na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 16.09.2013 15:06
szybko i smacznie
marcia7 16.09.2013 14:56
dobre zawijańce
treonina 16.09.2013 14:11
śliczne! i pewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak