Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Palmiery cynamonowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuki
cynamon Prymat 1 łyżka
cukier 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Palmiery cynamonowe

Kroki postępowania

1
mieszamy cukier z cynamonem w szklance.
Krok 1 - Palmiery cynamonowe foto
2
ciasto rozwijamy i posypujemy mieszanina cukru i cynamonu, zostawiajac puste brzegi
Krok 2 - Palmiery cynamonowe foto
3
zawijamy ciasto raz z jednej raz z drugiej strony dosc ciasno zwijajac
Krok 3 - Palmiery cynamonowe foto
4
kroimy ciastka i grubosci ok 1 cm.
Krok 4 - Palmiery cynamonowe foto
5
układamy ciasteczka na blaszce, posypujemy pozostałym cukrem z cynamonem i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200*C przez ok 10 minut.

Smacznego :)
Krok 5 - Palmiery cynamonowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak