Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki zasmażane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 szt
cebula 1 szt
bulion 2 szkl
mąka pszenna ok 1 szkl
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki zasmażane

Pałki umyć, osuszyć, obsypać solą czosnkową i pieprzem.
Zakryć i odstawić do lodówki na ok dwie godz. Albo na noc.
Przyprawę kuchenną zmieszać z mąką.
Na patelni rozgrzać olej.
Mięso obtaczać w panierce z mąki i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w krążki i dodać na patelnię.
Podlać częścią bulionu i dusić do miękkości.
Pałki kilkakrotnie obrócić.
Na koniec duszenia można płyn odparować żeby zrumienić mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.11.2015 14:33
pomysł na pyszne danie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak