Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka z trawą cytrynową i marynowanymi winogronami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 5 sztuk
sól płaska łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
trawa cytrynowa 1/2 łodygi
olej 1 łyżka
woda 1/2 szklanki
winogrona marynowane 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka z trawą cytrynową i marynowanymi winogronami

Mięso nacieramy solą, pieprzem i papryką. Dodajemy drobno pokrojoną trawę cytrynową i olej. Mieszamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Po tym czasie mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnię (bez dodatku oleju) i obsmażamy z każdej strony na rumiano. Następnie dodajemy wodę i dusimy pod przykryciem 15 minut. Wrzucamy winogrona i ponownie dusimy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 13.11.2016 23:32
smakowite połączenie
Mniam 13.11.2016 21:37
Najbardziej zaintrygowały mnie te winogrona. Ciekawe i oryginalne danie :)
ziutka123 13.11.2016 21:13
smakowity pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak