Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Mięso i sos:
-
pałki z kurczaka
8 sztuk -
cebula czerwona
1 sztuka -
czosnek
3 ząbki -
pieczarki
10 sztuk -
rosół z kury
500 mililitrów -
fasola biała
1 puszka -
pomidory pelati
1 puszka -
pomidory suszone Smak
7 sztuk -
oliwki zielone Smak
8 sztuk -
czarne oliwki Smak
8 sztuk
Marynata:
-
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
1 opakowanie -
olej z suszonych pomidorów
1/2 szklanki -
Musztarda delikatesowa Prymat
2 łyżki
Do smaku:
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
-
Tymianek suszony Prymat
Do dekoracji:
-
natka pietruszki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki marynaty łączymy. Osuszone mięso nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki minimum na jedną godzinę.
Tak przygotowane mięso smażymy w rondlu z każdej strony na złoty kolor.
Na patelni na pozostałej marynacie smażymy pokrojone: cebulę, czosnek, pieczarki. Po chwili dodajemy do kurczaka wraz z rosołem i dusimy do miękkości mięsa.
Następnie dodajemy pomidory, fasolę, pokrojone pomidory suszone, oliwki, mieszamy i gotujemy około 10 minut doprawiając do smaku.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się