Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka w miodowej marynacie z cynamonem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

pałki z kurczaka 4 szt

Marynata

miód prawdziwy 2 łyżki
sok z cytryny z połówki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 5-6 szt
Kardamon mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka w miodowej marynacie z cynamonem

Składniki na marynatę mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie umyte i wysuszone pałki wkładamy do woreczka i zalewamy marynatą. Woreczek zamykamy i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie woreczek z mięsem umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 50 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia woreczek rozrywamy, dzięki czemu skórka będzie chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 22.11.2015 12:15
ciekawe smaki takiego kurczaka jeszcze nie jadłam
Wafelek2601 22.11.2015 11:47
Smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak