Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka w marynacie barbecue

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pałki z kurczaka 1 kilogram

Marynata

sos barbecue 3/4 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
cynamon szczypta
goździki mielone szczypta
sól 0,5 łyżeczki

Porada

Bardzo smaczne i aromatyczne pałki z kurczaka zamarynowane w sosie barbecue, możemy je upiec w piekarniku lub na grillu. Najlepiej smakują podane z frytkami i ulubioną surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka w marynacie barbecue

Pałki z kurczaka myjemy, lekko osuszamy. Do miski wlewamy sos barbecue, dodajemy przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Pałki nacieramy przygotowana marynatą, przekładamy do miski i wstawiamy na noc do lodówki. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180przez 50 minut pod przykryciem, kolejne 15 minut pieczemy bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 15.01.2017 13:15
Wygląda pysznie :)
jagoda5913 15.01.2017 12:25
super wypieczone
anka1988 15.01.2017 11:56
pieknie wypieczone
mysza75 15.01.2017 11:15
bardzo fajne pałki
ben-ka 15.01.2017 10:41
Mnie by bardzo smakowały.
Wiesława1 15.01.2017 10:08
Ale narobiłaś smaka
Aleksandra/Olcia 15.01.2017 09:53
wyglądają pysznie
Mniam 15.01.2017 09:32
Bardzo lubię takiego kurczaka :)
Agnieszka-87-25 15.01.2017 09:29
smaczne mieso
agaK. 15.01.2017 00:07
Idealnie wypieczone, pysznie!:)
MałaMi89 14.01.2017 23:47
Prezentują się doskonale! Trzeba spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak