Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka w brukselkach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 szt
brukselka 500 g
cebula 3 szt
boczek wędzony 100 g
czosnek ząbki 10 szt
olej z pestek winogron 3-4 łyżki
rozmaryn
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka w brukselkach

Kroki postępowania

1
Pałki z kurczaka umyć, osuszyc papierowym recznikiem, natrzeć solą i podsmażyć (około 15 minut) na rozgrzanym oleju z pestek winogron (2 łyżki).
Krok 1 - Pałki z kurczaka w brukselkach foto
2
Na patelni rozgrzać pozostały olej. Wrzucić pokrojoną w ćwiartki cebulę, brukselkę i lekko posolić. Wlac pół szklanki wody i gotować na średnim ogniu około 10 minut.
Krok 2 - Pałki z kurczaka w brukselkach foto
3
Następnie do brukselki przełożyć podsmażone pałki kurczaka, dodać pokrojony w kostkę boczek. Doprawic sola, pieprzem i rozmarynem. Podlać odrobiną wody i dusić aż mięso będzie miękkie.
Krok 3 - Pałki z kurczaka w brukselkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 06.05.2015 22:27
Dobry obiadem!
Róża1 06.05.2015 16:42
pyszne danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak