Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 szt.
przyprawa Kurczak po staropol 1/3 opak.
majeranek 1 łyżeczka
olej roślinny 2-3 łyżki
woda ile trzeba
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka po staropolsku

Pałki starannie umyć. Przyprawę do kurczaka po staropolsku Prymat, zioła, majeranek i olej - wymieszać, po czym natrzeć marynatą mięso. Ułożyć pałki w naczyniu żaroodpornym i nie przykrywając piec około 1 h w 170 st. (W razie potrzeby podlewać wodą). Po 30 min. pieczenia należy przewrócić pałki, by wszędzie się równo upiekły. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak