Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka pieczone w winie z bakaliami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 8 szt
olej 4 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1,5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżki
sól 1 łyżeczka
płatki migdałowe 2 łyżki
słonecznik łuskany 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka pieczone w winie z bakaliami

Kroki postępowania

1
Olej wymieszaj z winem i przyprawami. Dodaj płatki migdałowe oraz słonecznik. Wymieszaj.
Krok 1 - Pałki z kurczaka pieczone w winie z bakaliami foto
2
Do marynaty włóż podudzia. Natrzyj i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 2 - Pałki z kurczaka pieczone w winie z bakaliami foto
3
Mięso razem z marynatą przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu mięsa ułóż kawałki masła. Naczynie przykryj. Piecz 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni. W czasie pieczenia mięso kilkakrotnie polej wytworzonym w czasie pieczenia sosem. A 5 minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie, aby kurczak się zarumienił. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Pałki z kurczaka pieczone w winie z bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 21.02.2016 17:34
Wygladają bardzo smacznie
Wafelek2601 21.02.2016 17:15
Bardzo dobre
Edita 21.02.2016 16:48
pyszne miesko
sliwka 21.02.2016 14:56
Fajne mięsko;))
Damiano
Damiano 21.02.2016 14:44
fajny przepis
mirosława4 21.02.2016 14:26
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak