Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka marynowane w miodzie i musztardzie z dodatkiem puree marchewkowo kukurydzianym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 8 sztuk
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
miód 1 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
rozmaryn świeży gałązka
olej rzepakowy 2 łyżki
kukurydza 1 kolba
marchewka 4 sztuki
sól
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka marynowane w miodzie i musztardzie z dodatkiem puree marchewkowo kukurydzianym

Przgotowujemy marynatę: mieszamy miód, olej, muztardę, pieprz, sól, listki rozmarynu , mieszamy, zanurzamy podudzia z kurczaka, odstawiamy na minimum godzinę.

Kukurydzę obieramy, nożem zdejmujemy ziarenka, marchew obieramy, kroimy w kostkę.

Zagotowujemy wodę z dodatkiem łyżeczki cukru, wrzucamy ziarenka kukurydzy i marchewkę i gotujemy do miękkości. Warzywa odcedzamy, miksujemy blenderem na puree, przyprawiamy.

Zamarynowanego kurczaa pieczemy w piekarniku w temp 200 stopni ok 40 minut, od czasu do czasu polewając marynatą. Gotowe podajemy z puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak