Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pałki z grilla w piwie

5.0
(29)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Grillowane pałki z kurczaka to danie, które każdy zje z apetytem. Sekretem tej potrawy są składniki marynaty, która nadaje mięsu niepowtarzalny smak.

Składniki:

Mięso:

pałki z kurczaka
12 sztuk

Marynata:

przyprawa KUCHAREK
3 łyżeczki
Sklep Prymat
olej rzepakowy
1 szklanka
Musztarda delikatesowa Prymat
2 łyżeczki
czosnek
4 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
piwo miodowe
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z grilla w piwie

Wszystkie składniki marynaty łączymy.

Umyte i osuszone pałki z kurczaka wkładamy do marynaty i marynujemy minimum godzinę.

Tak przygotowane pałki grillujemy na tackach aluminiowych z każdej strony na złoty kolor skrapiając pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 26.04.2019 10:32
Fajny przepis, zrobię takie na Majówkę jak odpalimy grilla :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak