Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z grilla w piwie

5.0
(29)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Grillowane pałki z kurczaka to danie, które każdy zje z apetytem. Sekretem tej potrawy są składniki marynaty, która nadaje mięsu niepowtarzalny smak.

Składniki:

Mięso:

pałki z kurczaka 12 sztuk

Marynata:

przyprawa KUCHAREK 3 łyżeczki
olej rzepakowy 1 szklanka
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
piwo miodowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z grilla w piwie

Wszystkie składniki marynaty łączymy.

Umyte i osuszone pałki z kurczaka wkładamy do marynaty i marynujemy minimum godzinę.

Tak przygotowane pałki grillujemy na tackach aluminiowych z każdej strony na złoty kolor skrapiając pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 26.04.2019 10:32
Fajny przepis, zrobię takie na Majówkę jak odpalimy grilla :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak