Pałki z grilla w piwie

Pałki z grilla w piwie

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Grillowane pałki z kurczaka to danie, które każdy zje z apetytem. Sekretem tej potrawy są składniki marynaty, która nadaje mięsu niepowtarzalny smak.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso:

  • pałki z kurczaka

    12 sztuk

Marynata:

  • przyprawa KUCHAREK

    3 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    1 szklanka
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżeczki
  • czosnek

    4 ząbki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • piwo miodowe

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty łączymy.

Umyte i osuszone pałki z kurczaka wkładamy do marynaty i marynujemy minimum godzinę.

Tak przygotowane pałki grillujemy na tackach aluminiowych z każdej strony na złoty kolor skrapiając pozostałą marynatą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

26.04.2019 10:32
Fajny przepis, zrobię takie na Majówkę jak odpalimy grilla :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat