Pałki w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    4 szt
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • majeranek

    wg uznania
  • oregano

    wg uznania
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    wg uznania
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pałki płukamy i nacieramy czosnkiem, majerankiem, oreganko i solą ziołową. Odstawiamy do lodówki na 12h. Po tym czasie zalewamy pomidorami z puszki, dodajemy marchew i cebulę. Pieczemy godzinę w temp 180st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat