Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki w powidłach na ostro

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pałki z kurczaka 0,5 kg

marynata

powidła śliwkowe 2 łyżki
sos chili 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej 1 łyzka
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki w powidłach na ostro

Wszystkie składniki marynaty wymieszać, dodać pałki i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 07.09.2015 22:46
super danie:)
Alex_M 07.09.2015 20:54
fajny pomysł
agaK. 07.09.2015 20:36
Połączenie ciekawe, chętnie bym spróbowała.
Jadwiga/Jaga85 07.09.2015 20:28
Ciekawe połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak