Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki w boczku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 5 sztuk
boczek wędzony surowy 10 cienkich plasterków
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
pomidory krojone z puszki 1 puszka
woda 1/2 szklanki
olej 3 łyżki
Bazylia suszona Prymat duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki w boczku

Pałki z kurczaka obieramy ze skóry, nacieramy solą, pieprzem i ostrą papryką. Odstawiamy do lodówki na godzinę.

Po tym czasie każdą pałkę owijamy w dwa plastry wędzonego boczku.

Pałki podsmażamy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano, po czym podlewamy je wodą i dodajemy pomidory z puszki łącznie z zalewą.

Dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na bardzo wolnym ogniu.

Do sosu dodajemy suszoną bazylię i doprawiamy według własnego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 22.02.2018 14:27
Aż zgłodniałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak